Werkwijze voor Kinderen

Een kind zoals jij kan last hebben van allerlei nare gevoelens. Je kunt bang zijn voor iets of boos zijn op iemand of je voelt je gewoon rot en je weet niet waardoor.

Soms heb je hulp nodig omdat je ergens last van hebt en je kunt het (nog) niet zelf oplossen. Als jij je probleem wilt oplossen, kun je bij mij in therapie. Het betekent dat je bij een van ons komt spelen of praten. In onze therapie kamer gaan wij samen op onderzoek. We kunnen spelen met van alles zoals met knuffels, spelletjes, verkleedkleren, een ridderkasteel, barbies, zwaarden, maar we kunnen ook gewoon kletsen of helemaal niets doen. Jij maakt uit wat we gaan doen.

Als je bij een van ons komt, komen allereerst je ouder(s) of je verzorger(s) bij ons voor een afspraak. Zij maken zich zorgen om jou en willen je helpen om je weer lekker in je vel te voelen. Zij vertellen dan wat ze denken wat er aan de hand is. Daarna gaan wij een uur spelen en dan wil jij mij misschien vertellen wat er aan de hand is, misschien ook niet en dan blijven we spelen. Zo doen we dat vijf weken elke week een uur. Daarna komen je ouder(s) weer samen bij mij om met mij te praten over hoe het met je gaat. Wij hebben dan allang afgesproken wat ik ga vertellen aan je ouder(s), want alles wat je zegt tegen mij is namelijk privé. Meestal vertel ik aan je ouder(s) over hoe ze jou het beste kunnen helpen, want het kan zijn dat ze dat nog niet precies weten. Soms weet je meester of juf het ook nog niet en dan ga ik praten met hen.

Het kan dus van alles zijn, waar jij last van kunt hebben en waar ik je mee kan helpen om daar mee leren om te gaan. O ja, alles wat wij samen doen blijft tussen ons. Wat ik aan jouw ouder(s) of verzorger(s) of juf of meester vertel, want die willen ook heel graag weten of jij je weer goed gaat voelen, mag ik van jou vertellen, want jij weet wat je nodig hebt om je weer fijn of nog fijner te voelen. Zo kunnen we daar met zijn allen voor zorgen.

© Copyright 2020 Sas4Kids. Alle rechten voorbehouden

Create your own web page with Mobirise